falukalaset

                              falukalaset
                              bild från falukalaset. johanna, kajsa, hanna
                              bilden gör mig lycklig och full av saknad! <3

vänskap

heydär! kvällen igår spenderade jag med Nillan, Ricky, Edde, Anks och mig. började kvällen med lite förkrök hemma hos rickardo ute på hans gård, det var mys. men sedan drog grabbarna, så jag och pernilla levde loppan i rickards lägenhet med datorn och buffalo soilder. när grabbarna kom tillbaka drog vi till emma, lite förfest och trevligt folk där! var inte där så länge. vi tittade på ringar för 61852 :- & halsband för 300 :-. HAHAH, det garvade vi åt igår. Kvällen slutade väl i kaos kan man säga. rickard ville bara sova, vi gjorde det ganska svårt för honom. tack och förlåt för sängplats!

åkte hem idag på eftermiddagen någongång, pappa kom och hämtade och släppte av mig isäter. sen jag kom hem har det varit piss bara. varit sjukt ledsen, så nu ska jag ta mig ett bad, sen ska jag nog träffa ylvali och tobias dom får mig nog på bättre humör!

jag måste säga det, hur klyschigt det än låter. MINA VÄNNER ÄR DET BÄSTA JAG HAR!
med kärlek
H


ironiskt.

yey, livet är underbart. :)

grillkväll

hey där! idag har jag jobbat, inte roligt alls. men fick sällskap av pernilla, edvin och anks ett tag. det vart ju lite trevligare! men sen gjorde jag klart allting, och har precis duschat och sminkat mig. ska snart ut och möta dom, tror att rickard har anslutit sig till sällskapet också. ikväll blir det iallafall grill och mys vid sjön med dem! det blir nog trevligt. nu måste jag skynda på lite!
ha en sjön kväll, ta det lungt!
H

en nannys dagbok

hey där! sov verkligen alldeles för länge idag, men det kan nog bero på att jag inte släppte taget om boken jag håller på att läsa förän klockan började närma sig tre, halv fyra. boken heter iallafall en nannys dagbok och är skriven av Emma McLaughlin & Nicola Kraus! boken är helt super. rekomenderas verkligen. boken handlar om en kvinna som jobbat som nanny på olika ställen i flera år, vi får följa med henne medan hon arbeter för familjen X. kvinnan. mrs X i huset har aldrig tid för sin lille son, Grayer, hon är fullt upptagen med att ordna flotta tillställningar för att verka viktigt, svassa runt i sina gucci klackar och pampiga klänningar. väldigt själv upptagen och har inte en aning om att hennes man, grayers pappa, är otrogen med hans kollega. pappan, mr X, jobbar jämt och när han inte jobbar vänstrar han med den här kvinnan. Grayer är en sprallig, glad och social pojk, men längtar väldigt ofta efter närhet från sina föräldrar. Nanny blir fäst vid honom, hon blir behandlad av skit av Mr and Mrs X men kan inte lämna Grayer i sticket. vi får följa med Nanny på hennes tid hos familjen X, en bok fylld av humor, vänskap, intriger, klyftorna mellan de "överklass" och "medelklass" folket, och kanske även en liten kärleks historia för nannyn infinner sig.. ;) hur som, den är kanonbra, läs den!

nu ska jag städa mitt rum, jobba och sedan ska jag träffa lite folk.
ta hand om er !
                                                                                                                                                   image6

nackdel med sommar

hey där! varit ute och käkat en god och nyttig lunch med min mamma, hennes vännina och någon journalist. men mamma och hennes väninna "tycker inte om att äta mat i solen" så vi satt inne. när det var strålande sol ute, det kändes inte vidare roligt. men trevligt och gott var det! sedan kom sofia, vi gick hem till mig och la oss på gräsmattan utanför och solade, sen lämnade hon mig, och jag låg kvar där själv. kom precis in, kände att jag behöver ta en paus, lite halvt svimfärdig sådär och det så hiiiimla mycket småkryp, flygmyror, humlor, spindlar allt man kan tänka sig. USCH! hate it. verkligen en nackdel med sommaren, alla dessa äckliga vidriga kryp. håller ni inte med? ska ta något att dricka!
med kärlek.
H

självklart så ska det vara så

                                          självklart så ska det vara så
hey där! vaknade för ett bra tag sen, men har duschat, plockat och donat med lite andra saker i några timmar. nu har jag iallafall gjort mig klar för soltimmarna! en as bra bok, skriver mer om den sen. SOLO, vatten i stora lass ( en liten flaska ), en filt, musik och jordgubbar. när jag vaknade i morse iallafall, så gjorde jag en utav mina rutiner, läser aftonbladet på morgonen för att hålla mig lite upptaderad. då såg jag rubriken "naglarna avslöjar om du är sjuk" jag nappar och fastnar alltid för sånt där. och pga att mina naglar är jätte fula, sprickor, gropar och går av hela tiden så tänkte jag kolla om det kanske finns något samband, för de har inte varit så förrut. och så börjar man läsa artikeln och ska bläddra neråt så kommer det upp en text typ - "börja premunera på blabla." alltså, kan de inte åtminstone skriva hela jävla artikeln, jag måste på nått sätt få tag i den där artikeln. för nu har jag målat upp en bild om att jag är allvarlig sjuk.. att jag ska dö inom något år! antar att jag kommer bli mer skrämd om jag läser artikeln. nog om det, hur som, ska lata mig på gräsmattan idag, sofia kommer förbi på hennes lunch och joinar mig i solen, sen kommer kanske lillebroder hem med sina kompisar också. hihi!
ha en bra dag vänner,
med kärlek
H


på bilden: jag och min bästa vän pernilla, som är väääääldigt saknad!

helt underbart.

hey där! dagen har varit helt kanon! befunnit mig i solen precis hela dagen, kommer nog garanterat att få huvudvärk ikväll med tanke på hur lite vatten och MYCKET cocacola jag druckit. men det är definitivt värt det! nu är jag den lökigaste personen i hela världen, ska ta mig en lång dusch, fixa mina naglar.. trots att de är VÄLDIGT avbitna, men så gott det går. och sedan ska jag ringa en kär vän och höra om personen ifråga är sugen på en lååååång och skön promenad längs sjön. låter inte det som en fin avslutning på denna underbara dag? ;)
adios amigos,
"poetlasse" även kallad H


fint väääääääääääder!

hey där! i know, väldigt uttjatat att snacka om. men hur fint väder är det inte!?????? åh, det är för härligt. jag ska ta mitt pick och pack och dra till gurre och hänga med rickardo the man där, vi ska sola och svulla. var meningen att jag och ems skulle testa på wayne's i hedemora, MEN, ska besöka min padre idag. och ska med en buss från en helt annan stad, så jag hade aldrig hunnit åkt först till hedemora, sen från hedemora till säter, vidare till borlänge, från borlänge till skogen. så nu fick jag lov att svika ems, FÖRLÅT! padre tyckte det var passande att jag var i gustafs, för han ska hämta/släppa av någon jobbarkompis där. så där har ni förklaringen till varför jag åker till gurre! åh.... oväsentlig information!
vädret är på topp, och jag har definitivt inte tid med det här .
puss rompaa,
H

svettiga fotbolls killar!

hey där! varit hemma frå en shoppingtur med mamma och sofia, köpte en randig klänning, en rosa kofta och så mina efterlängtade galdiatorsandaler! blev inte de från monki, utan ett par från vagabond. helt okej snygga. efter shoppingturen, hämtade vi upp pernilla, drog och kollade på fotboll. willy och edvin spelade, rätt snygga är dom ändå. willy är för er som inte vet min lillebror, edvin är pernillas pojkvän och som en lillebror för mig också kan man säga. härligt med svettiga fotbolls killar, blir lite sugen att börja spela igen, åka iväg på massa cuper och ragga på snygga fotbollshunkar, härliga och gamla tider! ;)
nu mina vänner ska jag ta mig ett fotbad, lusläsa SOLO, äta varma mackor och dricka te.
med kärlek
H

shoppa med mamma!

hey där! setat ute i solen ett tag och svettats nu, det är verkligen ivan varmt på våran balkong, svett märken på stolsdynan efter hela min rygg och rumpa. härligt? nu ska jag duscha sen ska jag och mamma först besöka h-mora, mamma ska handla något där i någon butik för att hon tycker att han som står i kassan är så snygg. (ha!) sen ska vi till borlänge, jag ska köpa skor och en klänning! mami är snäll hon. :) shoppat en hel massa den här månaden känns fint. nu ska jag in i duschen och duscha av mig allt svett, sen ska vi iväg. vi hörs sen!
heyyyyssss,
H

länge leve fattiga studenter

                             fattiga studenter
hey där! kom precis in från en fika med sofia, istället för att fika själv hemma så kom jag på att sofia hade lunch, så vi tog en kaffe latte ma's och lyxade till det med en kladdkaka med grädde till! helt underbart att kunna sitta ute. sommarn är här, nästan. får hoppas på att ett snöanfall inte överraskar oss, då blir vi nog depressed på riktigt. efter fikan traskade jag med henne till konsum, hon praktiserar där, köpte mig en ramlösa och en SOLO. under fikan diskuterade vi pengar.. hur man överhuvutaget ska kunna leva i sommar. jag sökte jobb på komunen, men blev nekad pga att alla som går i nian har fått jobb. och sen har jag sökt på en hel andra ställen, men de flesta vill ha någon som är arton. hur roligt är det? för det första måste jag bara påpeka det att de som går i nian iallafall får pengar över sommarn, gymnasie elever får fan inte det. det är väl ändå vi som borde få jobb då? lyllos alla jävlar som har snorrika föräldrar som kan betala alla event deras barn vill gå på utan att blinka. pass på dom! NEJ, LÄNGE LEVE FATTIGA STUDENTER SOM SKA LEVA LIVET I SOMMAR ÄNDÅ. det blir hembränt och fest vid sibylla! härliga tider.
nu ska jag sätta mig i solen läsa SOLO och dricka ramlösa med smak av jordgubb & lime, ny favorit! förut var det smultron.
hey på er,
H

kaffe latte, ipod och en tidning!

heeeey, jag kom på en sak. " ut i solen med er " skrev jag i mitt förra inlägg för några minuter sedan. lätt för er att komma ut i solen när ni går i skolan, arbetar som normala människor. det är nog bara jag som är hemma och drar fötterna efter mig dagarna i ända. men jag kan ju ta det lite kort nudå, jag hade väldigt stor frånvaro sista terminen, väldigt stor var kanske ett snällt ord, jag var borta i princip hela terminen pga olika skäl. jag bestämde iallafall helt själv att det mest rimliga var att gå om, så till hösten börjar jag igen. som en ny människa börjar jag mitt liv som "plugghäst" och går ut ettan med mvg i alla ämnen, vilket jag vet att jag kan! jag är inte korkad, det var bara mycket annat som kom i vägen! (ha!)
solen hade inte kommit fram till våran balkong än, hade bara sol på benen, men det brukar komma vid klockan tolv. så innan dess tänkte jag ladda min ipod med lite ny bra musik, göra en hemmagjord kaffe latte, lätt som en plätt, köpt en ny sån mjölk visp från obh nordica, sen ska jag kila iväg till ICA och införskaffa mig en bra tidning!
adios amigos!


att bygga på brännan!

hey där! solen skiner ute och det är riktigt varmt. jag strosar omkring i ett par nyinköpta svarta shorts (lite högre i midjan) med en rosa v-ringad t-shirt instoppad, snyggt! under har jag såklart bikinin, jag ska pressa idag. började dagen med att ta världens längsta dusch, peelat hela kroppen, skrubbat så får antagligen säga hej till träningsvärken senare eller imorgon. men, det är så brännan fastnar bäst. har jag hört, och det är vad jag tror iallafall. bort med den döda, fram med bäbis! och såklart har jag även smörjt in mig med solskydd, måste ju vara försiktig! 
ut i solen med er,
H

svar på tal, orsak till din migrän!

hey där! jag lider av migrän och hittade precis en intressant artikel. det står att migränen kan orsakas av väderförändringar, intressant artikel. solbrillorna och tabletterna får nog följa med överallt i sommar! och där ser du pappa.. min pappa och jag pratade tidigare idag i telefon.
pappa - hur mår du?
hanna - jag har jätte ont i huvudet.
pappa - rätt åt dig, beror på att du festade så hårt i helgen.

för det första har jag inte ens festat i helgen, jag har varit ute och träffat folk, knappt luktat på något som innehåller alkohol, så tyvärr käre far, där har du fel. jag tror att det beror på vädret !

läs mer här, http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article2549492.ab

hur som, solade aldrig. tappat bort mitt solkort, så jag lär skaffa ett nytt imorgon. men jag var ute och sprang en vända, trodde att huvudvärken skulle släppa lite, men ack så fel jag hade, dunkade på som aldrig förr. men efter lite mat i magen och inköp av godis så känns det genast mycket bättre!

dags att sova?
tror det, sov sött.
H

hur länge kan man sova egentligen?

                                            hur länge kan man sova egentligen?
hey där! alltså herregud jag vaknade för någon timme sen. jag somnade kanske vi två tiden inatt, och sov fram tills åtta idag. vaknat till någongång sådär, men har liksom inte tagit mig upp. fick en chock när jag vaknade, mamma var hemma och maten stog på spisen liksom. ja, mamma är hemma. brorsorna hade fixat till henne så hon fick sin morsdag idag istället, köpte lite presenter och så! så hon var glad och tackade när jag vaknade, men fortfarande hade jag ingen aning om för vad.. ha!
det har varit fint väder hela dagen, och jag har totalt missat det, usch vad trött jag blir. så nu ska jag nog kila iväg och sola, pernilla var fullt upptagen med plugg, så jag ska nog traska dit själv och sedan ta en springtur. kan bli skönt. ciao!
H

grus i ögonen.

hey där! förstår inte varför jag tvingar mig att sitta uppe? jag är så trött så jag kan dö, ungefär så känner jag. ni vet när det känns som man har  fullt med grus i ögonen. men jag har gått och lagt mig så himla tidigt den här helgen tänkte jag säga.. men det har jag ju inte. men i flera veckor har jag gått och lagt mig i tid, och kände att jag ville titta runt lite på lite kläder, hittade en hel massa fint. men nu har jag en dejt med kudden, vi ska ha det så himla mysigt, byta saliv osv. hejs,
H

mammas dag!

åh.. kom på en sak jag måste berätta bara. det är ju mammas dag idag, eller igår, klockan är över tolv, hur som, det är mammas dag vilket jag helt glömt bort. hon är i och för sig inte hemma, MEN, mamma ska väl inte behöva ringa mig.
mamma - hej gumman, hur mår du?
hanna - tja, jag mår bra. själv?
mamma - jo det är bra. går de bra att vara själv?
hanna - ja, när kommer du hem?
mamma - imorgon.
hanna - okej.
mamma - ska du inte säga grattis?
hanna - för vadå, har du vunnit på lotto eller?
mamma - nej.. det är morsdag idag!
hanna - åhfan, grattis mamma. förlåt!

usch vad elak jag känner mig nu. men jag vet att mamma kommer börja läsa min nya blogg när hon kommer hem och upptäcker att jag tagit bort den andra. då kommer hon gripas av panik, för då får hon ingen uppdate om mitt liv. så hon kommer garanterat leta på den här. men mamma, grattis på morsdag. säger man så förresten? hur säger ni? jag älskar iallafall dig.

godnatten
H


kvällspromenad och prat med ylvali!

                                                      kvällspromenad och prat med ylvali!
hey där! pratat i telefon, ätit jordgubbar och pluggat lite engelska med lillebror hunnit fått upp värmen efter min och ylvas ute-sittar-prat-kväll. mötte upp ylva så tog vi en promenad till OK, eftersom att det inte finns några mysiga kvällsfik i denna tragiska stad, så slog vi oss ner på en bänk längre bort, huttrade lite men hunnit prata om en hel massa, kommit fram till att säter nog måste vara den mest tragiska staden i hela sverige och att inte en enda jävel är riktigt lycklig här. och sen har vi kommit fram till att istället för att ångra det man gjort och inte gjort, kan man verkligen lära sig någonting och få ut någonting av det. jag vet, vi är inte först. men vi diskuterade det och en hel andra massa djupa saker. det var mysigt!
nu sitter jag här och undrar hur jag ska få bort spylukten som är i vardagsrummet.. mystiskt. mamma kommer tro att vi har haft världens röjparty här, vilket vi inte har. jag har inte ens varit här.. men ändå är det jag som får städa. även det är riktigt tragiskt.

nu ska jag lyssna på norah jones, dricka te, sen ska jag sova! imorgon har jag en hel del att göra. vi hörs!
bilden ovan bjuder jag och ylva på, från en kanonfest hos hannie i höstas någongång.

vackert

hey där! kom hem för ett litet tag sedan, dagen har varit hur skön som helst. farmor och farfar plockade upp mig här hemma vid halv två tiden, innan det träffade jag pernilla, vi satt i solen och pratade och åt candy! väl i borlänge så åt vi på ett ställe, tre rätters middag, hur gott som helst ! sen åkte vi hem till farmor och farfar en sväng, jag passade på att spela lite gura. sen begav vi oss till kyrkan för att lyssna på någon konsert. åh, det var så vackert. det är nästan så att gåshuden sitter kvar i kroppen än. det var lätt värt det! en fin dag helt enkelt. nu ska jag äta något, sen ska jag möta ylvali, ta en promenix och prata lite i kvällssolen. mysigt va?

en glass i solen med sin bästa vän!

hejsan. vaknade för ett bra tag sen. ska snart fixa till mig lite, sen ska jag ut och käka en glass med pernilla, sedan kommer farmor och farfar och hämtar mig. vi ska åka och käka på något ställe, sen ska vi iväg på någon konsert! det blir nog trevligt idag. åh, det är så fint väder ute idag, jag vet, uttjatat att prata om, men vad är bättre än en mjuk/is glass i solen med sin bästa vän? nu ska jag skynda mig att fixa mig.
puss


nytt!

nytt!
hey där! bestämde mig för att starta en ny blogg, bara blev så. helgen har varit toppen, vädret har varit kanon, hela falun har kryllat med folk, träffat folk jag inte träffat på huuur länge som helst b.la. erik, fredrik, jessica, johanna, kajsa, jonna osv.  verkligen hur mysigt som helst! dock var det lite trevligare igår än det var idag. avslutade kvällen hos rickard med jonna och fritte, vi kollade på tv, snackade lite skit.. och såklart missade vi sista bussen hem. (bilder från helgen kommer imorgon) jag höll på att bli strandsatt i borlänge, men sen kom min älskade lillebror gåendes, han hade skjuts och jag fick plats och nu är jag hemma, det känns underbart. nu ska jag kura ner mig i soffan med två tjocka duntäcken, tusen kuddar, rabarber och grädd te, och en film.. har inte bestämt mig för vilken ännu. imorgon ska jag upp tidigt, jag ska träffa min kära farmor och farfar, vi ska äta middag och sedan ska vi och kolla på någon tjej som sjunger. det blir nog hur mysigt som helst!
dröm sött,
H

RSS 2.0